Blog

Dags för svampar!

Har varit ute och plockat svamp vid flera tillfällen, kombinationen av regn och sol gör att de växer lite överallt. Favoriten är Karljohan svampen som växer ännu sent på hösten, regnar det för långa perioder blir den gärna dålig och maskäten, men är det soligt och torrt finns det gott om dem. 

Jag brukar hitta dem vi åar och diken där det är fuktigt, den är lätt att borsta av och hela svampen stekts, den vita stammen och hatten som stekts i smör och grädde smakar underbart. En annan favorit är svart trumpetsvamp som plockas från augusti tom oktober. Det kan vara svårt att hitta den i mossan men när du har hittat en så brukar det växa många tillsammans, den är brunsvart till blåsvart och är ihålig och de kan bli stora.

Den svarta trumpetsvampen växer i löv och blandskog och jag har hittat dem i backar där det kan vara stenigt. Jag steker den i smör och reder med grädde och kryddor, smakar väldigt gott.

Att ge sig ut i skogen den här tiden på året och plocka svamp och bär är något som hela familjen kan njuta utav, det blir en gemenskap som vi för över till våra barn och barnbarn.

Om du känner att du har fått svar på dina frågor efter vårt samtal så finns ett blått fält längst ner på sidan där du kan lämna ett omdöme. 

Lämna både ris och ros för då får jag en återkoppling av vårt samtal som vi har haft tillsammans, vilket är bra för mig och även för dig. Det gör du på den hemsida du brukar använda dig av eller på dessa sidor: www.spålive.se/spadam/rebecca-7/ www.synskonline.se/spadom/rebecca-7 www.spåtjenester24.no/ 

All kärlek

Rebecca
Comments Off on Dags för svampar!