Blog

Många älskar hösten!

September och November räknas som höstmånader, solen är inte lika varm och det börjar bli kallare och solen går ner tidigare än vad den har gjort under sommarmånaderna. Färgen ändras på träd och buskar och nu när det är minus på nätterna så släpper träden sina löv som singlar ner till marken. I skogen plockas det lingon och blåbär och försäljningen är i gång för dem som inte har tid och möjligheter att plocka bären själva, många människor plockar kantareller och andra svampar. 

Djuren börjar fylla på sina förråd till vintern, fågelfrön göms i olika gömmor som de kan ta fram när det blir kallare. Älgar och rådjur åter från morgon till kväll för att klara av kylan. 

För oss människor innebär det att flytta in möbler som har stått ute under sommaren, växthus ska tömmas och även stora blomkrukor ska tömmas på jord. De sista potatisarna och morötterna behöver grävas upp och förvaras.

De flesta människor älskar höstens mörker för då kan vi tända ljus och de som har möjligheten av att elda i kaminerna gör det för att värma sig, olika typer av grytor är gott när kylan kommer. Det är mycket rönnbär i år vilket sägs ge mycket snö och kyla.

Om du känner att du har fått svar på dina frågor efter vårt samtal så finns ett blått fält längst ner på sidan där du kan lämna ett omdöme. 

Lämna både ris och ros för då får jag en återkoppling av vårt samtal som vi har haft tillsammans, vilket är bra för mig och även för dig. Det gör du på den hemsida du brukar använda dig av eller på dessa sidor: www.spålive.se/spadam/rebecca-7/ www.synskonline.se/spadom/rebecca-7 www.spåtjenester24.no/ 


All kärlek 

Rebecca

Comments Off on Många älskar hösten!